Γνωρίστε μας

Τα τμήματά μας - οι χώροι μας - εσωτερικός κανονισμός

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 1

Χειμάρας 1-3, ΡΟΔΟΣ 85100
ΤΗΛ: 22410-25451

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 2

Βορείου Ηπείρου 24, ΡΟΔΟΣ 85100
ΤΗΛ: 22410-35451

2 Πρότυπα Κέντρα Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

Δημιουργήσαμε δύο ξεχωριστούς χώρους, ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών χωριστά. Στα βρεφικά μας τμήματα παρέχουμε μητρική φροντίδα από έμπειρες βρεφοκόμους σε χώρους ειδικά διαμορφωμένους για την τρυφερή και μοναδική βρεφική ηλικία. Σε όλα μας τα τμήματα παρέχουμε πλήρη διατροφή, εβδομαδιαία ιατρική παρακολούθηση και καθημερινή ασφαλή μεταφορά με τα σχολικά μας λεωφορεία. Στη Σχολή Γονέων, με βάση την επιστημονική μας γνώση και την μεγάλη μας πείρα, στηρίζουμε τους γονείς στον πρωταγωνιστικό τους ρόλο απέναντι στο παιδί. Η εκπαιδευτική μας πορεία, η αγάπη και η γνώση για το παιδί, μας δίνουν τη δυνατότητα να χαρίζουμε ευτιχισμένα χαμόγελα στα πρόσωπα των μικρών μας φίλων.

ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΜΑΣ

Στα Προσχολικά μας Κέντρα, φιλοξενούμε σε κατάλληλα οργανωμένους χώρους τις ηλικίες χωριστά:

Στο χώρο μας στην οδό Χειμάρας 1-3, 2 τμήματα για βρέφη (9-18 μηνών / 18-24 μηνών) 2 μεταβρεφικά τμήματα (2-3 ετών) 5 προ-προνηπιακά τμήματα (3-4 ετών)

Στο Χώρο μας στην οδό Βορείου Ηπείρου 24, 3 προνηπιακά τμήματα (4-5 ετών) 3 νηπιακά τμήματα (5-6 ετών)

Η κτιριακή υποδομή, οι άνετοι χώροι και ο μικρός αριθμός παιδιών σε κάθε τμήμα, δίνουν τη μοναδική δυνατότητα στα παιδιά να κινούνται ασφαλή, σε μικρές οργανωμένες ομάδες, να δρουν, να εκφράζονται ελεύθερα και να αλλάζουν συνεχώς παραστάσεις και χώρους. Και στα δύο Προσχολικά μας Κέντρα όλες οι αίθουσες είναι ευρύχωρες και ηλιόλουστες, κατάλληλα διαμορφωμένες για τις ηλικίες των παιδιών που θα φιλοξενήσουν. Έχουν γωνιές δραστηριοτήτων και χωρίζονται σε δύο μέρη. Η κάθε γωνία είναι εμπλουτισμένη με πλούσιο εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό υλικό απόλυτα ασφαλές για τα βρέφη και τα νήπιά μας. Σε όλους τους χώρους των κτιρίων μας υπάρχει κεντρική θέρμανση. Το ταξίδι των παιδιών στη μάθηση δεν γίνεται μόνο στους εσωτερικούς μας χώρους αλλά και στους υπέροχα διαμορφωμένους μεγάλους κήπους μας.

Οι χώροι μας:
Για περισσότερες φωτογραφίες  πατήστε εδώ

Έχουμε εξασφαλισμένες όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την άψογη λειτουργία και εφαρμογή των προγραμμάτων μας και ιδιαίτερα από την πλευρά της αγωγής, εκπαίδευσης, εποπτείας υγιεινής των χώρων, σίτισης και μεταφοράς των βρεφών και νηπίων στους χώρους μας. Οι άνθρωποι όλων των ειδικοτήτων που συνεργάζονται μαζί μας, διακρίνονται όχι μόνο για τις εξειδικευμένες γνώσεις, αλλά για τον σεβασμό, την αγάπη προς το Παιδί και το μεράκι για το λειτούργημά τους. Το επιστημονικό μας προσωπικό πλαισιώνεται από: Βρεφοκόμους, Νηπιοβρεφοκόμους, Νηπιαγωγούς, Παιδαγωγούς, Γυμνάστριες, Παιδοψυχολόγο, Λογοθεραπευτή και Παιδίατρο.

Εσωτερικός Κανονισμός

Τα Πρότυπα Κέντρα Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης «Δημιουργία» βρίσκονται κοντά στο Παιδί από το Σεπτέμβρη του 1995 με το πρώτο Προσχολικό Κέντρο στην οδό Χειμάρας 1-3 και από τον Σεπτέμβρη του 2004 με το δεύτερο, στην οδό Βορείου Ηπείρου 24, στην Ρόδο. Έχουν εξασφαλισμένες όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την άψογη λειτουργία τους και ιδιαίτερα από την πλευρά της αγωγής, εκπαίδευσης, εποπτείας, υγιεινής των χώρων, σίτισης και μεταφοράς των βρεφών και νηπίων. Η επιλογή των χώρων, το όνομα και το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σχεδιάστηκαν από τους ιδρυτές τους, Μιχάλη και Βάσω Αρφαρά με γνώση, εμπειρία και ευθύνη. Με σεβασμό στο Παιδί και στην Παιδαγωγική Πράξη, φροντίζουν για την ολόπλευρη ανάπτυξη του Παιδιού. Το Παιδί, ως ξεχωριστή οντότητα και ιδιαίτερα ευαίσθητο μέλος του συνόλου «των μεγάλων», βρίσκεται στο κέντρο του ενδιαφέροντος της φροντίδας και του σεβασμού μας. Το Παιδί, άτομο ελεύθερο, παρατηρεί, αφομοιώνει, εκφράζεται και αρχίζει να βιώνει το σώμα του, το πνεύμα του, την ψυχή του.Στην προσπάθειά του αυτή, τα Προσχολικά Κέντρα «Δημιουργία» βρίσκονται δίπλα του. Με τα μέσα που του παρέχουν, το βοηθούν να αποκτήσει αυτάρκεια και ανεξαρτησία, στοιχεία που είναι απαραίτητα στην ψυχοκινητική του εξέλιξη. Δεν είναι εξαρτημένα από συγκεκριμένο παιδαγωγικό σύστημα αλλά παρακολουθούν και μελετούν τις σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους, προσαρμόζοντας ανάλογα τα προγράμματά τους με στήριγμα την ελληνική ταυτότητα και παράδοση, χωρίς όμως οι θέσεις τους να είναι δογματικές. Απλά καθημερινά βιώματα του Παιδιού σε κατάλληλα οργανωμένους χώρους και μέσα από παιδαγωγικές μεθόδους, ασκούν το σώμα και το πνεύμα του και το προετοιμάζουν για τα επόμενα βήματα της ζωής του.